Veganske Birria Tacos med blomkål

Fyldig og røykaktig smak — våre veganske birria tacos med blomkål leverer alle de klassiske meksikanske aromaene uten kjøttet!
  • Krydder skala Mild
  • Antall personer 4
  • Ingredienser 15

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 1 lite blomkålhode
  • 100 gram brødrasp
  • 100 gram mel
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprika
  • 90 ml plantebasert melk
  • 1 flaske vegansk BBQ-saus
  • 1/4 rødkål
  • Liten bunt persille
  • Liten bunt gressløk
  • 1 gulrot
  • 20 cl epleedikk
  • 100 gram sukker
  • Revet veganost som f.eks. kokosost

Slik gjør du

    Tilbered blomkålen

  • Forvarm ovnen til 180 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir. Bland sammen mel, plantebasert melk, hvitløk og paprika. Pisk til røren er jevn. Skjær opp blomkålen i mellomstore buketter. Dypp blomkålbukettene i røren, og vend dem i brødraspen. Legg dem på stekebrettet, og spre dem jevnt, slik at de blir ordentlig stekt. Stekes i 25 minutter.
  • Mens blomkålen steker, blander du den veganske BBQ-sausen med olivenolje. Ta blomkålen ut av ovnen, og vend blomkålen i den veganske BBQ-sausen. Stek blomkålen i ytterligere 20 minutter til de er karamellisert.

    Tilbered syltede gulrøtter

  • Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver, og sett til side. Varm opp epleedikk med litt sukker i en liten kasserolle på svak varme. Når du har blandet den godt, heller du den varme væsken over gulrøttene og lar dem marinere mens du lager resten av måltidet.

    Tilbered sausen

  • Smelt 5 ss vegansk BBQ-saus og 2 ss kokoskrem, og bland det godt.

    Tilbered grønnsaker

  • Vask grønnsakene og finskjær rødkålen. Grovhakk persillen og gressløken.

    Fyll dine tacos

  • Legg en tortilla i en varm panne med litt smør. Stek i 1–2 minutter på hver side til den har fått litt farge.
  • Når tortillaene er klare, tilsetter du litt rødkål og et par blomkålbuketter i hver tortilla. Dryss over gressløk, persille og revet kokosost. Server med sausen og nyt!