Ingredienser
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 1 lite blomkålhode
- 100 gram brødrasp
- 100 gram mel
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprika
- 90 ml plantebasert melk
- 1 flaske vegansk BBQ-saus
- 1/4 rødkål
- Liten bunt persille
- Liten bunt gressløk
- 1 gulrot
- 20 cl epleedikk
- 100 gram sukker
- Revet veganost som f.eks. kokosost
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C, og dekk et stekebrett med bakepapir. Bland sammen mel, plantebasert melk, hvitløk og paprika. Pisk til røren er jevn. Skjær opp blomkålen i mellomstore buketter. Dypp blomkålbukettene i røren, og vend dem i brødraspen. Legg dem på stekebrettet, og spre dem jevnt, slik at de blir ordentlig stekt. Stekes i 25 minutter.
- Mens blomkålen steker, blander du den veganske BBQ-sausen med olivenolje. Ta blomkålen ut av ovnen, og vend blomkålen i den veganske BBQ-sausen. Stek blomkålen i ytterligere 20 minutter til de er karamellisert.
Tilbered blomkålen
- Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver, og sett til side. Varm opp epleedikk med litt sukker i en liten kasserolle på svak varme. Når du har blandet den godt, heller du den varme væsken over gulrøttene og lar dem marinere mens du lager resten av måltidet.
Tilbered syltede gulrøtter
- Smelt 5 ss vegansk BBQ-saus og 2 ss kokoskrem, og bland det godt.
Tilbered sausen
- Vask grønnsakene og finskjær rødkålen. Grovhakk persillen og gressløken.
Tilbered grønnsaker
- Legg en tortilla i en varm panne med litt smør. Stek i 1–2 minutter på hver side til den har fått litt farge.
- Når tortillaene er klare, tilsetter du litt rødkål og et par blomkålbuketter i hver tortilla. Dryss over gressløk, persille og revet kokosost. Server med sausen og nyt!