Meksikansk Birria Tacos med biffkjøtt

The beef birria taco has made a comeback for a good reason. Packed with flavour and a dipping sauce – what’s not to love?
  • Beregnet tid 1 timer 10 minutter
  • Krydder skala Mild
  • Antall personer 4
  • Ingredienser 12

Ingredienser

Til sausen

  • 200 gram kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks tomatpure
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd

For taco

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 400 gram strimlet biffkjøtt
  • 2 sjalottløker
  • 200 gram fransk ost som f.eks. Emmental
  • Liten bunt persille
  • 2 grønne chili

Slik gjør du

Tilbered sausen

  1. Del opp løken i fire like store deler, skrell gulroten, og hakk den opp. Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Tilsett løk, gulrot, hvitløksfedd og kjøttdeig. Stek alt i 5 minutter eller til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett tomatpureen og en boks skrelte tomater. Tilsett litt vann så det dekker kjøttblandingen, og la sausen småkoke på svak varme i 30 minutter. Ha alle ingrediensene i en blender og bland til du får en jevn saus. Sil sausen og sett til side.

Tilbered grønnsaker

  1. Skjær sjalottløken i tynne skiver. Fjern frøene, og finskjær den grønne chilien. Grovhakk persillen, og sett til side.

Fyll din birria taco

  1. Dypp hver tortilla i sausen, slik at den får god smak og fin farge. Stek hver tortilla i en varm panne med litt smør. Når tortillaen er stekt, tilsetter du litt strimlet biffkjøtt, sjalottløk og chili etter smak. Dryss over litt revet ost og persille og lukk tacoen. Nyt den varm når osten har smeltet.