Easy Chilli Mole

Enkel chili-mole

Dette er en mye enklere, men like velsmakende versjon av den typiske, autentiske meksikanske hovedretten som skal koke lenge. Denne molesausen er laget av storfe, tomater og chilibønner og tar bare 40 minutter.
  • Beregnet tid
  • Sterk Krydder skala

Ingredienser

    Mole
  • 1/2 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 mellomstor løk, hakket
  • 500 g kjøttdeig av storfe
  • 1 pakke Old El Paso™ chili krydderblanding
  • 1 teskje finhakket jalapeños
  • 2 bokser (400 g hver) hakkede tomater
  • 800 g passata
  • 1 boks (395 g) blandede bønner i chilisaus eller chilibønner
  • 30 g mørk sjokolade, grovhakket
  • Til servering
  • 1 pakke Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas
  • Revet cheddar
  • Hakket koriander

Slik gjør du

  • Varm oljen i en stor (3 liters) kasserolle og stek løken på middels varme i 5 minutter. Ha i kjøttdeig av storfe og la den fortsette å koke i 5–10 minutter under omrøring, til kjøttet er gjennomstekt.
  • Rør inn krydderblandingen, jalapenos, hakkede tomater, passata og bønner. Kok opp, skru deretter ned varmen og la den småkoke med lokk i 15 minutter. Rør av og til slik at alt blander seg.
  • Rør inn sjokoladen til den smelter. Serverer i dype tallerkener med tortilla-chips, ost og koriander.

Server med en sprø, grønn salat og varme skiver maisbrød i stedet for tortilla-chips.