Bakt søtpotet taco

Bakt søtpotet taco

Opplev hvor fantastiske søtpoteter kan være når du baker dem med krydder - en ny vri på tradisjonell taco!
Beregnet tid 50 minutter
Antall personer 3
Krydder skala Mild
Ingredienser 10

Ingredienser

Tacos

  • 600 g søtpotet, skrellet og skåret i 1,5 cm terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • 50 g rød quinoa
  • 75 g fetaost, smuldret
  • 2 ss hakket, frisk persille
  • Skallet av 1 liten sitron
  • 6 Old El Paso™ Super Soft Flour Tortillas

Servering

  • Naturyoghurt
  • Sitronkløfter

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftovn), gass på 6. Spre søtpotetterningene utover en bakeplate. Hell over 1 ss olje og fordel godt; strø over taco-krydderblandingen og vend godt. Stekes i 35-40 minutter, til de er gyldenbrune og myke; vendes én gang.
  2. I mellomtiden koker du opp 500 ml vann i en stor kjele. Hell i quinoaen og kok i 10 minutter. La renne godt av, hell i resten av oljen og spre utover en lav bakeplate. Stek i ovnen i 10-15 minutter,til de er lett røstet; rør om én gang.
  3. Bland sammen fetaost, persille og sitronskall i en liten bolle som du setter til side. Varm opp tortillaene slik det beskrives på pakningen.
  4. Legg bakt søtpotet på den ene halvdelen av en varm tortilla og topp med fetablanding og røstet quinoa. Legg på en skje yoghurt og brett sammen. Server med sitronkløfter.

Eksperttips

  • Bytt ut fetaosten med smuldret Wensleydale-ost eller revet mozzarella.
  • For en mer krydret smak kan du erstatte taco-krydderet med Old El Paso™ Seasoning Mix for Chilli og tilsette litt hakket rød chilli til fetablandingen.