
Spillekveld-chili
Beregnet tid
1 timer
30 minutter
Antall personer
8
Krydder skala
Ingredienser
18
Ingredienser
Chili
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 mellomstor løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 4 teskjeer mildt chilipulver
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 teskje kajennepepper
- 1 teskje paprika
- 1 kg kjøttdeig av storfe
- 1 boks (142 g) tomatpuré
- 1 terning oksebuljong
- 150 ml mørkt øl
- 2 bokser (400 g hver) hakkede tomater
- 1 spiseskje Worcestersaus
- 1 grønn chili, finhakket
- 2 bokser (390 g hver) pinto- eller kidneybønner, drenert og skylt
Til servering
- Kokt ris
- 100 g cheddar, revet
- Old El Paso™ Jalapeños (glass fra 215 g)
Slik gjør du
- Varm oljen i en stor, dyp kjele og kok løken og hvitløken i 5 minutter eller til de har myknet. Rør inn krydderet og fortsette å koke i 1–2 minutter. Tilsett kjøttet og stek på middels varme i 5–10 minutter. Rør av og til, til storfekjøttet er gjennomstekt.
- Rør inn tomatpuréen og stek i ytterligere ett minutt. Tilsett buljongterningen, ølet, hakkede tomater og Worcestersaus. Kok opp, skru deretter ned varmen og la det småkoke med lokk i 30 minutter. Ta av lokket, ha i kidneybønnene og la det fortsette å koke i ytterligere 30 minutter. Serveres i dype skåler med ost og jalapenos på toppen.
Eksperttips
- Det er også godt å servere dette med en klatt rømme og litt fersk, hakket koriander.