Meksikansk lasagne
Beregnet tid
1 timer
10 minutter
Antall personer
6
Krydder skala
Hot
Ingredienser
9
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1 mellomstor løk, hakket
- 1 teskje knuste chiliflak
- 500 g kjøttdeig av storfe
- 1 stor håndfull fersk koriander, hakket
- 10 lasagneplater
- 500 g ricotta-ost
- 3 glass (226 g) Old El Paso™ Thick ‘N’ Chunky Salsa
- 115g cheddar, revet
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft 160 °C).
- Varm oljen i en stor non-stick stekepanne og stek løken i 5 minutter. Tilsett chiliflak og kjøttdeig av storfe. Fortsett å steke i 5 til 10 minutter. Krydre med salt og pepper og rør inn koriander.
- Legg 5 av lasagneplatene i bunnen av en rektangulær ildfast form (ca. 2,25 liter). Tilsett halvparten av kjøttdeigblandingen oppå dem, etterfulgt av halvparten av ricotta-osten og halvparten av salsaen. Gjenta med resten av lasagneplatene, kjøttdeigblandingen, ricotta-osten og salsaen. Strø over ost.
- Dekk med folie og stek først i ovnen i 20 minutter. Deretter fjerner du folien og fortsetter stekingen i ytterligere 15 til 20 minutter, til pastaen er gjennomkokt og toppen er gyllen. La den stå i 10 minutter før du skjærer ut stykker som skal serveres.
Eksperttips
- Du kan dekke til den ustekte lasagnen med tett folie og holde den avkjølt i kjøleskapet i inntil 24 timer eller fryse den i inntil to måneder. Før du steker den frosne lasagnen, bør den tine i kjøleskapet over natten. Nedkjølt lasagne vil trenge ca. 10 minutter ekstra steketid.
- Server lasagnen med et glass kald limonade pyntet med skiver av sitron eller lime.