Margherita-pizza med grillet kylling

Margherita-pizza med grillet kylling

Flytt festen utendørs! Ved hjelp av tortillaer og litt fyll kan du lage individuelle pizza for fire eller 40.
Beregnet tid 35 minutter
Antall personer 4
Krydder skala Extra Mild
Ingredienser 7

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 store kyllingbryst uten skinn og bein
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 175 g mozzarella-ost, finrevet
  • 2 store plommetomater i tynne skiver
  • 1 stor håndfull basilikumblader, revet

Slik gjør du

  1. Forvarm grillen (med lokk) til middels høy varme. Bland olje og hvitløk i en liten bolle. Pensle kyllingbrystene med 1 teskje av oljeblandingen og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen og dekk over (eller sett på lokket) og stek i 12–18 minutter, der du snur dem en gang, til saften av kyllingen er klar når midten av den tykkeste delen skjæres i. Reduser varmen på grillen til middels/lav.
  2. Legg tortillaene på tørre bakepapir. Pensle dem med resten av oljeblandingen. Skjær kyllingen i strimler. Fordel kyllingstrimlene på tortillaene og strø deretter litt ost på hver av dem. Fordel tomatskivene og dryss på resten av osten og de revede basilikumbladene.
  3. Sett pizzaene på grillen med en bred stekespade. Dekk (eller sett på lokket) grillen og stek i 3–5 minutter, der du roterer pizzaene for å unngå svidde flekker, til osten er smeltet og skorpene er sprø. Serveres med én gang!

Eksperttips

  • Dårlig vær ute – hvorfor ikke lage dem i ovnen inne! Stek kyllingen i ovnen ved 180 °C (varmluft 160 °C) i 12–18 minutter som ovenfor, og sjekk at saften er klar. Stek tortillaene på bakepapir i 5–10 minutter, til osten er smeltet.
  • Gjør pizzaen mer spennende med ekstra fyll, som paprika, squash og mais.