Margherita-pizza med grillet kylling
Beregnet tid
35 minutter
Antall personer
4
Krydder skala
Extra Mild
Ingredienser
7
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store kyllingbryst uten skinn og bein
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 175 g mozzarella-ost, finrevet
- 2 store plommetomater i tynne skiver
- 1 stor håndfull basilikumblader, revet
Slik gjør du
- Forvarm grillen (med lokk) til middels høy varme. Bland olje og hvitløk i en liten bolle. Pensle kyllingbrystene med 1 teskje av oljeblandingen og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen og dekk over (eller sett på lokket) og stek i 12–18 minutter, der du snur dem en gang, til saften av kyllingen er klar når midten av den tykkeste delen skjæres i. Reduser varmen på grillen til middels/lav.
- Legg tortillaene på tørre bakepapir. Pensle dem med resten av oljeblandingen. Skjær kyllingen i strimler. Fordel kyllingstrimlene på tortillaene og strø deretter litt ost på hver av dem. Fordel tomatskivene og dryss på resten av osten og de revede basilikumbladene.
- Sett pizzaene på grillen med en bred stekespade. Dekk (eller sett på lokket) grillen og stek i 3–5 minutter, der du roterer pizzaene for å unngå svidde flekker, til osten er smeltet og skorpene er sprø. Serveres med én gang!
Eksperttips
- Dårlig vær ute – hvorfor ikke lage dem i ovnen inne! Stek kyllingen i ovnen ved 180 °C (varmluft 160 °C) i 12–18 minutter som ovenfor, og sjekk at saften er klar. Stek tortillaene på bakepapir i 5–10 minutter, til osten er smeltet.
- Gjør pizzaen mer spennende med ekstra fyll, som paprika, squash og mais.