![Lagdelt meksikansk lasagne med ost](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-no%2Foepp%2Frecipes%2Fcheesy-layered-mexican-lasagne-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3De910a5234c344a0db8e288adc863c7d7 1540w)
Lagdelt meksikansk lasagne med ost
Beregnet tid
55 minutter
Antall personer
6
Krydder skala
Hot
Ingredienser
17
Ingredienser
Til steking
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 250 g pølser (ca. 4), presset ut av skinnet
- 250g kjøttdeig av storfe
- 1 boks (400 g) kidney- eller pintobønner, drenert
- 250g hakkede tomater med chili (fra en boks eller kartong)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje malt spisskummen
- 100 g ferdiglaget hvit saus
- 1 boks (400 g) kremet soppsuppe
- 1 glass (344 g) Old El Paso™ Enchiladasaus
- 10 Old El Paso™ Super Soft Mini Flour Tortillas
- 300g cheddar, revet
Til servering
- 2 mellomstore tomater, hakket (175 g)
- 4 mellomstore vårløk, hakket
- 1 mellomstor avokado, hakket
- Rømme
- Håndfull hakkede korianderblader
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft 160 °C). Smør en stor ildfast form (ca. 2–2,5 liter).
- Varm oljen i en stor non-stick stekepanne og stek pølsene og kjøttdeigen av storfe på middels/høy varme i 5 minutter under omrøring, til de er gjennomstekte. Rør inn bønnene, hvitløken og spisskummen og stek i ytterligere ett minutt før du tilsetter de hakkede tomatene. Få blandingen til å småkoke, krydre med salt og pepper og kok i fem minutter.
- Hell den hvite sausen, kremen av soppsuppen og enchilada-sausen i en stor kjele og stek på middels varme i 3 minutter under omrøring, til den er gjennomvarm.
- Øs én tredjedel av sausen over i en ildfast form og topp med fire av tortillaene. Øs halvparten av kjøttblandingen over tortillaene og topp deretter med én tredjedel av sausen og én tredjedel av cheddaren. Legg på 3 tortillaer til og gjenta lagene med den resterende kjøttblandingen, sausen, cheddaren og tortillaene. Avslutt med å strø over resten av osten.
- Dekk løst med smurt folie og stek i ovnen i 20 minutter. Ta av folien og stek i ytterligere 10 minutter. Serveres med en grønn salat med tomater, løk og avokado. Topp med noen klatter rømme og strø over litt korianderblader som pynt.
Eksperttips
- Hvis du ikke finner hakkede tomater med chili, kan du bruke hakkede tomater og tilsette ½ teskje mildt chilipulver i pannen sammen med resten av krydderet.
- Hvis du ikke finner mini-tortillaer, kan du bruke tortillaer i vanlig størrelse, men da trenger du færre.