Karamelleple Mini Tacos
Beregnet tid
55 minutter
Antall personer
12
Ingredienser
11
Ingredienser
- 30g smør, smeltet
- 1 pakke Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
- 2 ss sukker
- 1 1/4 ts malt kanel
- 4 medium Granny Smith epler, skrelt, uten kjernehus og skåret i 1 cm biter
- 100 g lyst brunt sukker
- 1 ss sitronjuice
- en nype salt
- 175ml kremfølte
- 2 ss melis
- 50g karamell- eller tofeesaus
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftovn), gass på 6.
- Legg tortillaene på en ovnsplate og smør hele med det smeltede smøret.
- Bland sammen sukkeret og 1/4 ts kanel i en liten bolle. Dryss over innsiden og utsiden av tortillaene.
- Stek i 5 til 7 minutter til de er brune i kantene og faste å ta på. Legg på bakerist og la kjøle i 10 minutter (de blir sprø når de avkjøles).
- I mellomtiden blander du eplene, det brune sukkeret, sitronjuicen, resten av kanelen og salt i en stor stekepanne med slippbelegg og setter den på medium varme. Stek 9 til 11 minutter, rør om av og til, til eplene er myke og gyldne.
- Pisk kremfløte og melis med en håndmikser i en kald bolle, til kremen får myke topper.
- Fordel epleblandingen i de stekte tortillaen, legg på den piskede kremen og hell over litt karamell- eller toffeesaus og server med én gang.
Eksperttips
- Bland inn litt kanel i kremen for litt ekstra pfiff.
- Liker du å blande noe surt inn i det søte? Crème fraiche er et godt alternativ til pisket krem.
- Hvis du har dårlig tid kan du bruke hermetisk krem eller krem fra spruteflaske i stedet for den piskede kremen.