Chiligryte med gulrotsalat
Ingredienser
19
Ingredienser
Chiligryte
- 600 g oksekjøtt
- 2 ss matolje
- 1 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- 3 dl rødvin
- vann
- 1 chili
- 1 terning kjøttbuljong
- ev. Maizena
- 4 sjalottløk
- 2 paprika
- salt og pepper
- 1 pk Old El Paso™ Corn Tortillas
Gulrotsalat
- 1 gulrot
- 2 kvaster koriander
- 1 lime
- 1 ss olivenolje
- 1 chili
- Salt
Slik gjør du
- Chiligryte
Begynne med å skjære kjøttet i terninger på 1x1 cm. - Varm opp matolje i en stor gryte.
- Brun deretter kjøttet sammen med hakket løk og hvitløk.
- Tilsett vin, vann (nok til at det dekker), chili og buljongterning.
- La alt sammen småkoke på svak varme i ca. 2 timer til kjøttet kjennes mørt.
- Løft deretter opp kjøttet og sil sausen.
- Gjør eventuelt sausen tykkere med Maizena.
- Skrell sjalottløk og kok dem i saltet vann til de kjennes myke.
- Del paprikaen i grove biter og rist den i en tørr stekepanne.
- Legg småløk, paprika og kjøtt i sausen.
- Smak til gryten med salt og pepper.
- Gulrotsalat
Sett ovnen på 200 °C. - Skrell gulroten og skjær den i skiver på lengden.
- Hakk koriander, press lime og bland alt sammen med olivenolje.
- Smaksett med salt og hakket chili.
- Skjær to av tortillaene i smale strimler og rist til de er sprø i ovn i ca. 2–3 minutter.
- Server chiligryten og gulrotsalaten sammen med tortillaene.