Chiligryte med gulrotsalat

Chiligryte med gulrotsalat

Ingredienser 19

Ingredienser

Chiligryte

  • 600 g oksekjøtt
  • 2 ss matolje
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 dl rødvin
  • vann
  • 1 chili
  • 1 terning kjøttbuljong
  • ev. Maizena
  • 4 sjalottløk
  • 2 paprika
  • salt og pepper
  • 1 pk Old El Paso™ Corn Tortillas

Gulrotsalat

  • 1 gulrot
  • 2 kvaster koriander
  • 1 lime
  • 1 ss olivenolje
  • 1 chili
  • Salt

Slik gjør du

  1. Chiligryte
    Begynne med å skjære kjøttet i terninger på 1x1 cm.
  2. Varm opp matolje i en stor gryte.
  3. Brun deretter kjøttet sammen med hakket løk og hvitløk.
  4. Tilsett vin, vann (nok til at det dekker), chili og buljongterning.
  5. La alt sammen småkoke på svak varme i ca. 2 timer til kjøttet kjennes mørt.
  6. Løft deretter opp kjøttet og sil sausen.
  7. Gjør eventuelt sausen tykkere med Maizena.
  8. Skrell sjalottløk og kok dem i saltet vann til de kjennes myke.
  9. Del paprikaen i grove biter og rist den i en tørr stekepanne.
  10. Legg småløk, paprika og kjøtt i sausen.
  11. Smak til gryten med salt og pepper.
  12. Gulrotsalat
    Sett ovnen på 200 °C.
  13. Skrell gulroten og skjær den i skiver på lengden.
  14. Hakk koriander, press lime og bland alt sammen med olivenolje.
  15. Smaksett med salt og hakket chili.
  16. Skjær to av tortillaene i smale strimler og rist til de er sprø i ovn i ca. 2–3 minutter.
  17. Server chiligryten og gulrotsalaten sammen med tortillaene.