![Bakt søtpotet taco](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-no%2Foepp%2Frecipes%2Froasted-sweet-potato-tacos-hero-no.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D0ed9482488c74be3803f8e463858d85d 1540w)
Bakt søtpotet taco
Beregnet tid
50 minutter
Antall personer
3
Krydder skala
Mild
Ingredienser
10
Ingredienser
Tacos
- 600 g søtpotet, skrellet og skåret i 1,5 cm terninger
- 2 ss olivenolje
- 2 ss Old El Paso™ Taco Spice Mix
- 50 g rød quinoa
- 75 g fetaost, smuldret
- 2 ss hakket, frisk persille
- Skallet av 1 liten sitron
- 6 Old El Paso™ Super Soft Flour Tortillas
Servering
- Naturyoghurt
- Sitronkløfter
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftovn), gass på 6. Spre søtpotetterningene utover en bakeplate. Hell over 1 ss olje og fordel godt; strø over taco-krydderblandingen og vend godt. Stekes i 35-40 minutter, til de er gyldenbrune og myke; vendes én gang.
- I mellomtiden koker du opp 500 ml vann i en stor kjele. Hell i quinoaen og kok i 10 minutter. La renne godt av, hell i resten av oljen og spre utover en lav bakeplate. Stek i ovnen i 10-15 minutter,til de er lett røstet; rør om én gang.
- Bland sammen fetaost, persille og sitronskall i en liten bolle som du setter til side. Varm opp tortillaene slik det beskrives på pakningen.
- Legg bakt søtpotet på den ene halvdelen av en varm tortilla og topp med fetablanding og røstet quinoa. Legg på en skje yoghurt og brett sammen. Server med sitronkløfter.
Eksperttips
- Bytt ut fetaosten med smuldret Wensleydale-ost eller revet mozzarella.
- For en mer krydret smak kan du erstatte taco-krydderet med Old El Paso™ Seasoning Mix for Chilli og tilsette litt hakket rød chilli til fetablandingen.