Game Day Chilli

Spillekveld-chili

Gjør stas på spillekvelden med denne deilige chilien med storfekjøtt og bønner som er perfekt som middag.
  • Sterk Krydder skala
  • Ingredienser

Ingredienser

    Chili
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 mellomstor løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 4 teskjeer mildt chilipulver
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 teskje kajennepepper
  • 1 teskje paprika
  • 1 kg kjøttdeig av storfe
  • 1 boks (142 g) tomatpuré
  • 1 terning oksebuljong
  • 150 ml mørkt øl
  • 2 bokser (400 g hver) hakkede tomater
  • 1 spiseskje Worcestersaus
  • 1 grønn chili, finhakket
  • 2 bokser (390 g hver) pinto- eller kidneybønner, drenert og skylt
  • Til servering
  • Kokt ris
  • 100 g cheddar, revet
  • Old El Paso™ Jalapeños (glass fra 215 g)

Slik gjør du

  • Varm oljen i en stor, dyp kjele og kok løken og hvitløken i 5 minutter eller til de har myknet. Rør inn krydderet og fortsette å koke i 1–2 minutter. Tilsett kjøttet og stek på middels varme i 5–10 minutter. Rør av og til, til storfekjøttet er gjennomstekt.
  • Rør inn tomatpuréen og stek i ytterligere ett minutt. Tilsett buljongterningen, ølet, hakkede tomater og Worcestersaus. Kok opp, skru deretter ned varmen og la det småkoke med lokk i 30 minutter. Ta av lokket, ha i kidneybønnene og la det fortsette å koke i ytterligere 30 minutter. Serveres i dype skåler med ost og jalapenos på toppen.

Det er også godt å servere dette med en klatt rømme og litt fersk, hakket koriander.