Pumpkin Spice-krem

Pumpkin Spice-krem

Ta hjem all den søte, varme smaken fra din yndlings-caffe latte med Pumpkin Spice uten alt strevet med å røste gresskar.
Beregnet tid 15 minutter
Antall personer 4
Ingredienser 9

Ingredienser

  • 1 l helmelk
  • 115 g ferdig gresskarpuré (se tips)
  • 80 g lyst mykt brunt sukker
  • 1 ts malt kanel, pluss ekstra til pynt
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/4 ts allehånde
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • Sprutekrem eller myk pisket kremfølte for servering

Slik gjør du

  1. Bland sammen melk, gresskar, sukker, kanel, ingefær, muskat, allehånde og vanilje i en stor panne. La surre over medium-høy varme uten å koke. La surre i 5 minutter, rør godt noen ganger.
  2. Hell over i 4 glass som tåler varme. Topp med krem og strø over resten av kanelen. Serveres straks.

Eksperttips

  • Sett et stykke hel kanel i hvert glass for litt ekstra stil og smak.
  • Et shot med espresso eller whiskey gjør denne familievennlige varianten litt mer voksen.
  • Dropp gresskaret for en enda enklere variant. Selv uten gresskar, vil "pumkin pie"-krydderet gi deg en deilig, søt drikk som ungene elsker.
  • Du kan kjøpe bokser med ferdigkokt gresskar på nettet og i velassorterte butikker.
  • For å lage gresskarpuré selv, legger du 350 g oppskåret gresskarkjøtt på en ovnsplate med bakepapir på. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftsovn), gass på 6, og stek i 20 - 25 minutter eller til svært myk. Avkjøles helt og pureres i blender. Ekstra puré kan fryses i små porsjoner i inntil 2 måneder.