Maissuppe med koriander og svinekarréspyd med lime

Ingredienser

Suppe

  • 1 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl mais
  • 6 dl kyllingbuljong
  • 1 sitron

Svinekarréspyd med lime

  • 0,5 g svinekarré
  • 1 lime
  • 2 ss soya
  • 4 trespyd

Mais- og eplesalsa

  • 1 dl mais
  • 1 grønt epl
  • 1 kvist koriander
  • 1 lime
  • 3 ss olivenolje

Slik gjør du

Suppe:

  • Finhakk løken og fres den i smør med mais uten at den tar farge.
  • Tilsett buljong og fløte og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  • Bland jevnt i mikser og smaksett med salt, pepper og sitronjuice.
  • Rør i suppen slik at den skummer ved servering.

Svinekarréspyd med lime:

  • Skjær kjøttet i små skiver og mariner i soya. Skjær limen i tynne skiver.
  • Træ kjøttet og limen på trespyd og krydre med salt og pepper.
  • Grill på høy varme rundt hele spydet og stek ferdig i ovn på 150 grader i 5–8 minutter.

Majs och äpplesalsa:

  • Skjær eplet i små terninger og strimle korianderen.
  • Bland alle ingrediensene og krydre med salt og pepper.