Cheesy Layered Mexican Lasagne

Lagdelt meksikansk lasagne med ost

Nyt denne meksikanske lasagnen som er laget av pølse, biff, bønner og ost – en solid middag.
  • Beregnet tid
  • Medium Krydder skala
  • Ingredienser

Ingredienser

    Til steking
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 250 g pølser (ca. 4), presset ut av skinnet
  • 250g kjøttdeig av storfe
  • 1 boks (400 g) kidney- eller pintobønner, drenert
  • 250g hakkede tomater med chili (fra en boks eller kartong)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 100 g ferdiglaget hvit saus
  • 1 boks (400 g) kremet soppsuppe
  • 1 glass (344 g) Old El Paso™ Enchiladasaus
  • 10 Old El Paso™ Super Soft Mini Flour Tortillas
  • 300g cheddar, revet
  • Til servering
  • 2 mellomstore tomater, hakket (175 g)
  • 4 mellomstore vårløk, hakket
  • 1 mellomstor avokado, hakket
  • Rømme
  • Håndfull hakkede korianderblader

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft 160 °C). Smør en stor ildfast form (ca. 2–2,5 liter).
  • Varm oljen i en stor non-stick stekepanne og stek pølsene og kjøttdeigen av storfe på middels/høy varme i 5 minutter under omrøring, til de er gjennomstekte. Rør inn bønnene, hvitløken og spisskummen og stek i ytterligere ett minutt før du tilsetter de hakkede tomatene. Få blandingen til å småkoke, krydre med salt og pepper og kok i fem minutter.
  • Hell den hvite sausen, kremen av soppsuppen og enchilada-sausen i en stor kjele og stek på middels varme i 3 minutter under omrøring, til den er gjennomvarm.
  • Øs én tredjedel av sausen over i en ildfast form og topp med fire av tortillaene. Øs halvparten av kjøttblandingen over tortillaene og topp deretter med én tredjedel av sausen og én tredjedel av cheddaren. Legg på 3 tortillaer til og gjenta lagene med den resterende kjøttblandingen, sausen, cheddaren og tortillaene. Avslutt med å strø over resten av osten.
  • Dekk løst med smurt folie og stek i ovnen i 20 minutter. Ta av folien og stek i ytterligere 10 minutter. Serveres med en grønn salat med tomater, løk og avokado. Topp med noen klatter rømme og strø over litt korianderblader som pynt.

  • Hvis du ikke finner hakkede tomater med chili, kan du bruke hakkede tomater og tilsette ½ teskje mildt chilipulver i pannen sammen med resten av krydderet.
  • Hvis du ikke finner mini-tortillaer, kan du bruke tortillaer i vanlig størrelse, men da trenger du færre.