Grønnsakssuppe med linser

Grønnsakssuppe med linser

Sunt og hot – helt perfekt suppe for en kjølig dag.
Beregnet tid 50 minutter
Antall personer 6
Krydder skala Mild
Ingredienser 13

Ingredienser

Suppe

  • 1 stor løk, hakket
  • 2 teskjeer mildt chilipulver
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 170 ml krydret tomatjuice
  • 750 ml vann
  • 225 g tørkede grønne linser, skylt
  • 500g hakkede tomater
  • 1 grønn chili, finhakket
  • 200 g fersk eller frossen mais
  • 2 små squash, kuttet i tynne strimler (400 g)

Til servering

  • Old El Paso™ Original Nachips™

Slik gjør du

  1. Tilsett løk, chilipulver, salt, spisskummen, hvitløk og tomatjuice i en stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la den småkoke med lokk i 5 minutter.
  2. Tilsett vannet, linsene, tomatene og chilien. Kok opp og skru deretter ned varmen og la den småkoke med lokk i 20 minutter.
  3. Tilsett mais og la den deretter småkoke med lokk i 10 minutter. Rør inn squash og la den småkoke med lokk i ytterligere 5 minutter, til linsene og squashen er gjennomkokte og møre. Serveres med chips.

Eksperttips

  • Tilsett en til chili hvis du foretrekker en hottere rett. Chilier har ulik sterkhetsgrad, så sørg for å prøve deg fram og smake før du serverer.
  • Her kan du bruke røde linser hvis du foretrekker det.

Produkter i oppskriften