Ingredienser

Chiligryte

  • 600 g oksekjøtt
  • 2 ss matolje
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 dl rødvin
  • vann
  • 1 chili
  • 1 terning kjøttbuljong
  • ev. Maizena
  • 4 sjalottløk
  • 2 paprika
  • salt og pepper
  • 1 pk Old El Paso™ Corn Tortillas

Gulrotsalat

  • 1 gulrot
  • 2 kvaster koriander
  • 1 lime
  • 1 ss olivenolje
  • 1 chili
  • Salt

Slik gjør du

Chiligryte

  • Begynne med å skjære kjøttet i terninger på 1x1 cm.
  • Varm opp matolje i en stor gryte
  • Brun deretter kjøttet sammen med hakket løk og hvitløk.
  • Tilsett vin, vann (nok til at det dekker), chili og buljongterning.
  • La alt sammen småkoke på svak varme i ca. 2 timer til kjøttet kjennes mørt.
  • Løft deretter opp kjøttet og sil sausen.
  • Gjør eventuelt sausen tykkere med Maizena.
  • Skrell sjalottløk og kok dem i saltet vann til de kjennes myke.
  • Del paprikaen i grove biter og rist den i en tørr stekepanne.
  • Legg småløk, paprika og kjøtt i sausen.
  • Smak til gryten med salt og pepper.

Gulrotsalat

  • Sett ovnen på 200 °C.
  • Skrell gulroten og skjær den i skiver på lengden.
  • Hakk koriander, press lime og bland alt sammen med olivenolje.
  • Smaksett med salt og hakket chili.
  • Skjær to av tortillaene i smale strimler og rist til de er sprø i ovn i ca. 2–3 minutter.
  • Server chiligryten og gulrotsalaten sammen med tortillaene.