Birria Tacos med kokt kylling

Hiv deg over våre møre birria tacos med kylling, som kombinerer meksikansk mat med thaismak!
  • Beregnet tid 1 timer
  • Krydder skala Mild
  • Antall personer 4
  • Ingredienser 14

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 4 kyllingbrystfileter
  • 1 stilk sitrongress
  • 1 ts grønn karripasta
  • 2 ss olivenolje
  • Liten bunt koriander
  • 2 avocadoer
  • Liten bunt thaibasilikum
  • 1 rødløk
  • Liten bunt kinesisk gressløk
  • 100 gram sojaspirer
  • 1 rød paprika
  • 1 boks røde bønner
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

    Tilbered buljongen

  • Ha olivenolje i en kasserolle på middels varme. Ha i finhakket sitrongress. Tilsett grønn karripasta. Tilsett finhakket thaibasilikum. La alle ingrediensene koke i 5 minutter under konstant omrøring, slik at det ikke setter seg fast. Tilsett vann som så vidt dekker ingrediensene, og la det småkoke i 20 minutter. Når den er ferdig, tar du buljongen bort fra kokeplaten og holder den varm.

    Tilbered kyllingen

  • Når ingrediensene i buljongen er tilberedt slik det står beskrevet over, legger du 4 kyllingbrystfileter i kasserollen med buljongen og koker kyllingen i 20 minutter. Ta kyllingfiletene ut av kasserollen, og hold dem varme på en tildekket tallerken. La buljongen være igjen i kasserollen. Skjær opp den kokte kyllingfileten på langs i tynne skiver.

    Tilbered garnityr

  • Skjær avokadoen, rødløken og paprikaen i tynne strimler. Vask urtene, og finhakk dem. Skyll og tørk de røde bønnene.

    Tilbered sausen

  • Sett resten av buljongen tilbake på kokeplaten på svak varme. Tilsett 1 ss maisenna i buljongen, og rør til den løser seg opp. Sausen skal tykne litt og få en fin glans.

    Fyll dine tacos

  • Legg en tortilla i en varm panne med litt smør. Stek i 1–2 minutter på hver side til den har fått litt farge.
  • I hver taco legger du et par skiver avokado, kyllingfilet, rødløk og ferske røde bønner. Dryss over sojaspirer og finhakkede urter. Tilslutt drysser du over revet cheddar- eller mozzarellaost.
  • Brett tacoen. Ikke glem å dynke den med sausen!