Thick n Chunky Tortilla Soup

Thick ´n Chunky Tortilla-suppe

Denne tykke grønnsakssuppen er kraftig nok selv for middag!
  • Mild Krydder skala

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 mellomstore søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje tørkede oreganoblader
  • 1/2 teskje mildt chilipulver
  • 1/4 teskje kajennepepper
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 2 Old El Paso™ Super Soft Corn Tortillas, skjer i strimler
  • Non-stick formfett
  • 1 boks (400 g) hakkede tomater
  • 200 g frossen eller hermetisert mais
  • 1 grønn chili, finhakket
  • 3 spiseskjeer fersk koriander, hakket

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 190 °C (varmluft 170 °C). Varm oljen i en stor kjele på middels varme og stek løken og hvitløken i 5 til 10 minutter, til de er møre.
  • Rør inn søtpoteter, med spisskummen, oregano, chilipulver og kajennepepper og la det koke i ytterligere 2 minutter, til det begynner å dufte. Tilsett buljongterninger og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter eller til søtpotetene er møre.
  • I mellomtiden plasserer du tortilla-strimlene i et enkelt lag på et bakepapir. Spray med formfett og stek i ovnen i 8 til 12 minutter eller til de begynner å bli gylne og sprø. Avkjøl på tørkepapir og sett til siden.
  • Overfør forsiktig ca. 500 g av den varme søtpotetblandingen til en kjøkkenmaskin eller blender og kjør den glatt. Hell blandingen tilbake i pannen og rør inn tomater, mais, chili og koriander. Få det til å småkoke igjen og kok på litt over middels varme i 5 til 10 minutter, eller til den er grundig gjennomvarm.
  • Øs suppen over i dype skåler toppet med sprø tortilla-strimler.

For en kjøttfull vri kan du røre inn 500 g stekte kyllingstrimler.