Mexican Hot Cocoa

Meksikanske varm kakao

Nyt denne meksikanske varme kakaoen som er pyntet med pisket krem og kanelstenger – en perfekt drikk som langsomt skal godgjøre seg.
  • Krydder skala

Ingredienser

    Varm kakao
  • Formfett
  • 1 liter hel- eller lettmelk
  • 360 ml varmt vann
  • 150g mykt brunt sukker
  • 2 spiseskjeer frysetørket espressopulver eller granulat
  • 2 teskje vaniljeessens
  • 175 g mørk sjokolade, hakket
  • 9 kanelstenger
  • 1 tørkede anchochili
  • Til servering
  • Pisket krem
  • En klype kajennepepper eller mildt chilipulver

Slik gjør du

  • Spray en slowcooker med formfett. Hell melk og varmt vann i slowcookeren sammen med brunt sukker, kaffepulver, vaniljeessens, sjokolade, 2 av kanelstengene og anchochili.
  • Sett på lokk og kok på lav varmeinnstilling i 2 til 3 timer. Rør i den varme kakaoen og fjern anchochilien før servering. Pynt individuelle porsjoner med pisket krem, krydder og resten av kanelstengene.

  • Meksikansk varm sjokolade skal være skummende når den serveres. For å oppnå denne effekten, rører du kraftig i den varme kakaoen med en visp til den er svært skummende like før du heller den i krus for servering.
  • Hvis du ikke kan finne tørket anchochili, kan du bruke en vanlig tørket chili, men drikken vil få en mindre intens smak.