Mexican Lasagne

Meksikansk lasagne

Denne raske og enkle lasagnen er noe både familie og venner vil like.
  • Medium Krydder skala
  • Ingredienser

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 mellomstor løk, hakket
  • 1 teskje knuste chiliflak
  • 500 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stor håndfull fersk koriander, hakket
  • 10 lasagneplater
  • 500 g ricotta-ost
  • 3 glass (226 g) Old El Paso™ Thick ‘N’ Chunky Salsa
  • 115g cheddar, revet

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 °C (varmluft 160 °C).
  • Varm oljen i en stor non-stick stekepanne og stek løken i 5 minutter. Tilsett chiliflak og kjøttdeig av storfe. Fortsett å steke i 5 til 10 minutter. Krydre med salt og pepper og rør inn koriander.
  • Legg 5 av lasagneplatene i bunnen av en rektangulær ildfast form (ca. 2,25 liter). Tilsett halvparten av kjøttdeigblandingen oppå dem, etterfulgt av halvparten av ricotta-osten og halvparten av salsaen. Gjenta med resten av lasagneplatene, kjøttdeigblandingen, ricotta-osten og salsaen. Strø over ost.
  • Dekk med folie og stek først i ovnen i 20 minutter. Deretter fjerner du folien og fortsetter stekingen i ytterligere 15 til 20 minutter, til pastaen er gjennomkokt og toppen er gyllen. La den stå i 10 minutter før du skjærer ut stykker som skal serveres.

  • Du kan dekke til den ustekte lasagnen med tett folie og holde den avkjølt i kjøleskapet i inntil 24 timer eller fryse den i inntil to måneder. Før du steker den frosne lasagnen, bør den tine i kjøleskapet over natten. Nedkjølt lasagne vil trenge ca. 10 minutter ekstra steketid.
  • Server lasagnen med et glass kald limonade pyntet med skiver av sitron eller lime.