Karamelliserte appelsiner med ovnsbakte kaneltortillas

Ingredienser

  • 4 pakke med 8 Old El Paso™ Flour Tortillas Medium
  • 300 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 dl strøsukker
  • 16 store appelsiner
  • 8 ss melis
  • 4 ts malt kanel
  • Vaniljeis til servering

Slik gjør du

  • Riv skallet av to av appelsinene. Bruk en skarp kniv for å ta bort zesten (det fargede skallet) og alt det hvite skallet. Skjær ut båtene fra alle fire appelsinene, samtidig som du holder appelsinene over en skål for å fange opp juicen. Press deretter ut den siste juicen.
  • Smelt 50 g av smøret i en stekepanne og tilsett sukker og 1 dl av appelsinjuicen og halvparten av zesten. Tilbered på lav varme og rør om av og til inntil sukkeret har løst seg opp og blandingen er myk og rennende. La det småkoke i 4–5 minutter inntil blandingen har tyknet til sirup. Bland appelsinbåtene i sirupen og varm til de er gjennomvarme.
  • Varm i mellomtiden ovnen til 200 °C (180 °C for varmluftsovn). Bland resten av smøret og appelsinzesten med melis og kanel.
  • Legg Old El Paso™ Flour Tortillas på en stor ovnsplate og pensle oversiden med smørblandingen. Stek i ovn i 2–3 minutter inntil de er gyllenbrune. La tortillaene avkjøles litt før du skjærer dem i strimler.
  • Legg Old El Paso™ Flour Tortilla-strimlene i en skål og hell deretter på appelsinbåter og sirup. Topp med en stor skje vaniljeis.