Karamelleple Mini Tacos

Karamelleple Mini Tacos

Rask og grei som dessert midt i uken - og stilig nok til en spesiell anledning! Denne varianten av eplepai er en hit hos ungene og så god at de voksne spiser med!
Beregnet tid 55 minutter
Antall personer 12
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 30g smør, smeltet
  • 1 pakke Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
  • 2 ss sukker
  • 1 1/4 ts malt kanel
  • 4 medium Granny Smith epler, skrelt, uten kjernehus og skåret i 1 cm biter
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 1 ss sitronjuice
  • en nype salt
  • 175ml kremfølte
  • 2 ss melis
  • 50g karamell- eller tofeesaus

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftovn), gass på 6.
  2. Legg tortillaene på en ovnsplate og smør hele med det smeltede smøret.
  3. Bland sammen sukkeret og 1/4 ts kanel i en liten bolle. Dryss over innsiden og utsiden av tortillaene.
  4. Stek i 5 til 7 minutter til de er brune i kantene og faste å ta på. Legg på bakerist og la kjøle i 10 minutter (de blir sprø når de avkjøles).
  5. I mellomtiden blander du eplene, det brune sukkeret, sitronjuicen, resten av kanelen og salt i en stor stekepanne med slippbelegg og setter den på medium varme. Stek 9 til 11 minutter, rør om av og til, til eplene er myke og gyldne.
  6. Pisk kremfløte og melis med en håndmikser i en kald bolle, til kremen får myke topper.
  7. Fordel epleblandingen i de stekte tortillaen, legg på den piskede kremen og hell over litt karamell- eller toffeesaus og server med én gang.

Eksperttips

  • Bland inn litt kanel i kremen for litt ekstra pfiff.
  • Liker du å blande noe surt inn i det søte? Crème fraiche er et godt alternativ til pisket krem.
  • Hvis du har dårlig tid kan du bruke hermetisk krem eller krem fra spruteflaske i stedet for den piskede kremen.

Produkter i oppskriften