Karamelleple Mini Tacos

Karamelleple Mini Tacos

Rask og grei som dessert midt i uken - og stilig nok til en spesiell anledning! Denne varianten av eplepai er en hit hos ungene og så god at de voksne spiser med!
  • Beregnet tid 55 minutter
  • Antall personer 12
  • Ingredienser 10

Ingredienser

  • 30g smør, smeltet
  • 1 pakke Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
  • 2 ss sukker
  • 1 1/4 ts malt kanel
  • 4 medium Granny Smith epler, skrelt, uten kjernehus og skåret i 1 cm biter
  • 100 g lyst brunt sukker
  • 1 ss sitronjuice
  • en nype salt
  • 175ml kremfølte
  • 2 ss melis
  • 50g karamell- eller tofeesaus

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C varmluftovn), gass på 6.
  2. Legg tortillaene på en ovnsplate og smør hele med det smeltede smøret.
  3. Bland sammen sukkeret og 1/4 ts kanel i en liten bolle. Dryss over innsiden og utsiden av tortillaene.
  4. Stek i 5 til 7 minutter til de er brune i kantene og faste å ta på. Legg på bakerist og la kjøle i 10 minutter (de blir sprø når de avkjøles).
  5. I mellomtiden blander du eplene, det brune sukkeret, sitronjuicen, resten av kanelen og salt i en stor stekepanne med slippbelegg og setter den på medium varme. Stek 9 til 11 minutter, rør om av og til, til eplene er myke og gyldne.
  6. Pisk kremfløte og melis med en håndmikser i en kald bolle, til kremen får myke topper.
  7. Fordel epleblandingen i de stekte tortillaen, legg på den piskede kremen og hell over litt karamell- eller toffeesaus og server med én gang.

Tips

  • Bland inn litt kanel i kremen for litt ekstra pfiff.
  • Liker du å blande noe surt inn i det søte? Crème fraiche er et godt alternativ til pisket krem.
  • Hvis du har dårlig tid kan du bruke hermetisk krem eller krem fra spruteflaske i stedet for den piskede kremen.