Chili på høyrygg med jalapeño, crème fraîche, syltet rødløk og sterk ost

Tortillabåter lastet med fyldig meksikansk-inspirert chiligryte med høyrygg og sursøt syltet rødløk – en langtidskokt rett som er verd å vente på.

Ingredienser

  • 2 pakker Old el Paso™ Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas
  • 1 kg høyrygg
  • 70 g røkt sideflesk
  • 4 hvitløksbåter
  • 1 gul løk
  • 1 rød chili, inkl. frø
  • 1 tørket chipotle-chili
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts tørket koriander
  • 2 ts oregano
  • 33 cl lyst øl
  • 5 dl oksefond
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 dl hakkede tomater
  • 2 ss honning
  • ½ dl rødvinseddik
  • 2–3 ts salt
  • 1–2 ts nymalt svart pepper

Slik gjør du

Ta kjøttet ut av kjøleskapet noen timer før til-beredning. Skrell og hakk gul løk, hvitløk og chili. Skjær sideflesk i strimler. Legg den tørkede chipotle-chilien i litt varmt vann inntil den er blitt myk, og hakk den deretter i små biter. Fres løk og hvitløk sammen med sideflesk i noen minutter. Tilsett krydderet. Hell alt over i en gryte med lokk.

Skjær kjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Brun kjøttet i flere omganger i en stekepanne. Krydre med salt og pepper, og hell det deretter over i gryten. Hell over øl, fond, tomatpuré og hakkede tomater. Kok under lokk på svak varme i minst 3 timer eller inntil kjøttet er kokt helt i stykker. Rør om iblant. Fyll eventuelt på med mer væske, og smak til med salt og pepper. Fyll den båtformede tortilla med salat og chili. Fordel jalapeño, crème fraîche, syltet rødløk og revet sterk ost på toppen.

SYLTET RØDLØK se side 4